ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu a promulgat legile care prevăd noi măsuri de sprijin pentru cetățeni

18:15 | 13.09.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 13 sep. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a promulgat astăzi mai multe modificări la Legea bugetului de stat, Legea bugetului asigurărilor sociale și Legea fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală, care prevăd diverse măsuri de sprijin pentru cetățeni. Acestea au drept scop compensarea creșterii prețurilor, informează MOLDPRES.

Modificările promulgate astăzi prevăd:

▪Plată unică de 1500 de lei pentru toți pensionarii care au pensii mai mici de 5000 de lei;
▪Majorarea cu 5,5% a salariilor din sectorul bugetar și acordarea unui ajutor unic de 3000 de lei, plătit în două tranșe, pentru toți bugetarii cu salarii brute mai mici de 15000 de lei;
▪Majorarea cu 10% a salariilor bugetarilor din sectorul medical;
▪Alocație lunară de 1000 de lei pentru copii până la împlinirea vârstei de doi ani;
▪Suplinirea cu 500 de milioane de lei a fondului pentru compensațiile la căldură pentru anul 2022;
▪Compensarea creșterii ratei dobânzilor bancare pentru antreprenori. În acest sens, a fost creat un fond în valoare de 200 de milioane de lei. Mecanismul de funcționare va fi anunțat în curând.

Foto: Președinție

img22006871

img22006871

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!