ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Nicu Popescu s-a întâlnit cu directorul regional al Agenției Franceze pentru Dezvoltare

09:31 | 14.09.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 14 sep. /MOLDPRES/. Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a discutat cu Cécile Couprie, director regional al Agenției Franceze pentru Dezvoltare /AFD/. Oficialii s-au referit la implementarea accelerată a unor inițiative în sprijinul Republicii Moldova pentru a putea face fața mai ușor impactului războiului de agresiune rus asupra Ucrainei, informează MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

În noul context regional, cooperarea cu AFD în sectoarele feroviar și energetic și obținerea de rezultate concrete au devenit mai urgente. În acest sens, are loc dezvoltarea unui parteneriat între Moldelectrica și omologii din Franța de la instituția RTE France (Réseau de Transport d'Électricité) în vederea fortificării rețelei de energie electrică de înaltă tensiune din Moldova la rețeaua europeană ENTSO-E, precum și un proiect pentru a identifica și prioritiza investițiile necesare în vederea îmbunătățirii sistemului feroviar național.

„Dezvoltarea europeană înseamnă mobilizarea suportului partenerilor strategici în domenii prioritare și îmbunătățirea pe termen lung a infrastructurii țării noastre”, a spus șeful diplomației moldovene.

Foto: MAEIE

img22006883

img22006883

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!