ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Echipamente de peste de 237 mii euro au fost donate Republicii Moldova de Japonia

14:40 | 14.09.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 14 sep. /MOLDPRES/. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a recepționat astăzi un nou lot de ajutoare umanitare pentru gestionarea fluxului de refugiați, oferit de Japonia și Organizația Internaționale pentru Migrație (OIM), comunică MOLDPRES.

La evenimentul de repecționare au participat secretarul general al MAI, Serghei Diaconu și Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Yoshihiro Katayamo.

„Mulțumim Guvernului și poporului japonez pentru sprijinul acordat în situația de criză prin care trecem din cauza războiului din Ucraina, prin asistența oferită împreună cu OIM angajaților din prima linie, pentru a putea acorda servicii calitative, eficiente și sigure tuturor cetățenilor”, a menționat Serghei Diaconu.

Diplomatul nipon a menționat că echipamentele donate astăzi vin în susținerea Republicii Moldova, care s-a solidarizat cu persoanele refugiate din Ucraina. „Sper că echipamentele, oferite de poporul japonez și Organizația Internațională pentru Migrație, să fie utilizate de către pompierii și salvatorii din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență în misiunile de serviciu zilnice”, a declarat Ambasadorul Japoniei.

Lotul de ajutoare în valoare de 237 mii de euro, cuprinde două stivuitoare moderne, două microbuze pentru transportul persoanelor și 14 remorci pentru transportarea generatoarelor.

Foto: IGSU

img22006905

img22006905

img22006905

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!