ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Calificările în învățământul superior obținute în Moldova vor fi recunoscute în mai multe țări

15:37 | 14.09.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 14 sep. /MOLDPRES/. Comisia politică externă și integrare europeană a Legislativului a aprobat, în ședința de astăzi, avizul consultativ cu referire la aprobarea semnării Convenției globale privind recunoașterea calificărilor în învățământul superior, comunică MOLDPRES.

Convenția va facilita mobilitatea la nivel global, promovând calitatea învățământului și cooperarea internațională, prin utilizarea eficientă a resurselor educaționale și umane în învățământul superior. Documentul stabilește principii generale de recunoaștere a calificărilor, a studiilor parțiale și a învățării anterioare pentru acces la continuarea studiilor în învățământul superior și pe piața forței de muncă din diferite țări.

Totodată, sunt prevăzute drepturile și obligațiile persoanelor care solicită recunoașterea calificărilor, ale autorităților competente, garantând aplicarea unor proceduri transparente, corecte și nediscriminatorii.

Convenția globală privind recunoașterea calificărilor în învățământul superior a fost adoptată la 25 noiembrie 2019, la Paris. Semnarea Convenției reprezintă prima etapă spre aderarea Republicii Moldova la respectivul document.

Foto: Parlament

img22006910

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!