ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un grup de deputați, împreună cu Speakerul din Turcia au vizitat UTA Gagauz-Yeri

08:36 | 17.09.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 17 sep. /MOLDPRES/. Un grup de deputați, împreună cu Președintele Marii Adunări Naționale a Turciei, Mustafa Șentop, au efectuat ieri o vizită în UTA Gagauz-Yeri. La discuțiile de la Comrat au participat deputații Larisa Novac, Natalia Davidovici, Sergiu Lazarencu, Ivanna Koksal, Fiodor Gagauz și Alexandr Suhodolski, informează MOLDPRES.

Direcția comunicare și relații publice a Legislativului a relatat că în prima parte a zilei oficialii au avut o întrevedere cu guvernatorul UTA Găgăuzia, Irina Vlah, președintele Adunării Populare a UTA Găgăuzia, Dmitri Constantinov, precum și cu membrii Adunării Populare și ai Comitetului Executiv al UTA Găgăuzia.

Au discutat despre intensificarea cooperării bilaterale, securitatea energetică și statutul de țară candidată la UE al țării noastre. Președintele Marii Adunări Naționale a Turciei, Mustata Șentop, a menționat că susține integritatea teritorială a Republicii Moldova.

Vizita în UTA Găgăuzia a delegației parlamentare a continuat pe parcursul zilei cu evaluarea obiectivelor de menire socială, renovate la Comrat în ultimii ani grație suportului Republicii Turcia. Parlamentarii împreună cu Președintele Marii Adunări Naționale a Turciei, Mustafa Șentop au mers la Stadionul municipal din Comrat, construit cu suportul Guvernului de la Ankara. Complexul este amplasat pe un teren de patru hectare și include un stadion de fotbal cu o capacitate de 5 000 de locuri, o sală acoperită pentru diverse sporturi de echipă și alte facilități.

Vizita a continuat la Colegiul Industrial din Comrat, care se construiește cu suportul Agenției Turce pentru Cooperare și Coordonare (TIKA). Instituția va avea o capacitate de aproximativ 600 de locuri, fiind destinată pentru cele mai moderne necesități de pe piața muncii, inclusiv cele din domeniul IT. Colegiul va dispune de două cămine și un complex sportiv. Agenda delegației parlamentare a inclus și vizitarea grădiniței ”Nastratin Hogea”, construită cu suportul Agenției Turce pentru Cooperare și Coordonare (TIKA). Lucrările de construcție au fost finalizate în anul 2018. Instituția de învățământ este frecventată de 70 de copii. Delegația a fost întâmpinată de copii, care au cântat și au recitat poezii.

Președintele Marii Adunări Naționale a Turciei, Mustafa Șentop, s-a aflat, în perioada 15-16 septembrie, într-o vizită oficială în țara noastră.

Foto: Parlament

img22007015

img22007015

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!