ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Preşedintele interimar al Senatului României efectuează o vizită în Republica Moldova

12:22 | 21.09.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 21 sep. /MOLDPRES/. Preşedintele interimar al Senatului României efectuează, miercuri şi joi, o vizită în Republica Moldova, unde va o avea întrevedere cu preşedintele Parlamentului, Igor Grosu, pe agenda discuţiilor figurând priorităţile cooperării bilaterale în domenii de interes comun, informează MOLDPRES.

Potrivit Agerpres, programul vizitei la Chişinău a preşedintelui interimar al Senatului cuprinde şi o întâlnire cu reprezentanţi ai principalelor ONG-uri din R. Moldova care se ocupă de problema violenţei domestice şi a egalităţii de gen.

Conform unui comunicat al Senatului de la București, Gorghiu va participa la o masă rotundă cu tema "Egalitatea de gen şi violenţa domestică", la care vor fi prezente ONG-urile "La Strada Moldova", Centrul de Drept al Femeilor, Gender-Centru şi Coaliţia Naţională "Viaţă fără violenţă".

"Prin această iniţiativă se doreşte intensificarea schimbului de cunoştinţe, experienţă şi bune practici între cele două ţări, în vederea îmbunătăţirii legislaţiei în domeniu", se arată în comunicat.

Alina Gorghiu se va întâlni şi cu studenţii de la Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii de Stat din Moldova, tema discuţiilor fiind "Politica fără tineri nu are viitor".

Ea va participa şi la deschiderea oficială a celei de-a VIII-a ediţii a Zilelor Filmului Românesc la Chişinău.

img22007107

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!