ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Salariile asistenților sociali comunitari și asistenților parentali vor crește

12:28 | 21.09.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 21 sep. /MOLDPRES/. Clasele de salarizare pentru asistenții sociali comunitari și asistenții parentali profesioniști cu studii profesional tehnice vor creste. Comisia parlamentară protecție socială, sănătate și familie a aprobat astăzi raportul unui proiect de lege în acest sens, comunică MOLDPRES.

Totodată, se propune majorarea claselor de salarizare și pentru alte categorii de salariați. Impactul legii va fi de 35,9 milioane de lei (circa 1 mln 855 000 de euro) anual.

Concomitent, în contextul acordării Republicii Moldova a statutului de țară candidat pentru aderare la Uniunea Europeană, se propune stabilirea unui spor suplimentar la salariu pentru realizarea sarcinilor prioritare. Sporul, în mărime de până la 75% din salariul de bază, vine să stimuleze financiar personalul nemijlocit implicat în realizarea sarcinilor de aderare a Moldovei la UE.

Foto: Parlament

img22007108

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!