ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Trei polițiști de frontieră sunt cercetați pentru facilitarea tranzitării ilegale a R. Moldova

14:27 | 21.09.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 21 sep. /MOLDPRES/. Trei polițiști de frontieră sunt cercetați pentru facilitarea tranzitării ilegale a Republicii Moldova de către cetățeni din Ucraina, transmite MOLDPRES.

Potrivit Poliției de Frontieră, cei trei suspecți sunt doi bărbați și o femeie, cu vârstele cuprinse între 30 și 38 de ani. Aceștia sunt angajați în sectoarele Poliției de Frontieră „Basarabeasca”, „Săiți” și „Tudora”. În urma audierilor, doi bănuiți au acceptat să colaboreze cu ancheta, iar al treilea a fost reținut.

Conform procurorilor, pentru serviciile prestate ilegal, solicitanții achitau taxe ce variau între 3 000 și 5 000 de dolari americani. O parte din acești bani, în sumă de până la 1 000 de dolari, le reveneau polițiștilor de frontieră. Rolul acestora consta în introducerea datelor persoanelor din Ucraina care intrau ilegal în țară în sistemul informațional integrat al Poliției de Frontieră, precum că ar fi traversat legal hotarul. Acest fapt le asigura solicitanților posibilitatea tranzitării legale a R. Moldovei spre UE.

În ceea ce privește traversarea propriu-zisă a frontierei de stat de către solicitanți, această sarcină le revenea altor membri ai grupului infracțional. Persoanele erau ajutate să intre în țară prin regiunea de sud, în afara punctelor de trecere a hotarului, precum și prin regiunea transnistreană. O parte din acești membri au fost identificați, iar alții sunt anunțați în căutare.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!