ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cabinetul de miniștri se va întruni în ședință de lucru la Cahul

16:21 | 22.09.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 22 sep. /MOLDPRES/. Ședința Cabinetului de miniștri se va desfășura vineri, 23 septembrie, în orașul Cahul. Pe ordinea de zi sunt incluse 16 subiecte, inclusiv decizii de importanță majoră pentru locuitorii din sudul Republicii Moldova, dar și pentru întreaga țară, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului. 

Membrii Guvernului vor examina câteva proiecte de legi care prevăd transmiterea unor clădiri din orașul Cahul în gestiunea autorităților publice locale, dar se vor expune și asupra edificării la Cahul a unui monument în memoria victimelor deportărilor staliniste și a bustului poetului Andrei Ciurunga. 

Pe agenda ședinței este inclus și proiectul hotărârii de Guvern privind acordarea suportului financiar unic beneficiarilor de pensii și alocații sociale de stat, precum și Regulamentul cu privire la modul de stabilire și plată a ajutorului social. De asemenea, Cabinetul de miniștri va mai aproba Raportul semianual privind executarea bugetului public național și a componentelor acestuia pentru anul 2022, dar și Strategia națională de dezvoltare „Moldova Europeană 2030”.

După ședință, premierul Natalia Gavrilița va participa la ceremonia de inaugurare a maternității renovate din cadrul Spitalului raional Cahul, unde va fi făcută și o donație de echipament modern, oferit de Guvernul SUA și UNFPA. Ulterior, șefa Executivului va vizita Subzona Economică Liberă și Incubatorul de Afaceri din orașul Cahul.

Foto: Guvern

img22007151

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!