ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Asistenții sociali comunitari și asistenții parentali vor avea salarii mai mari

16:35 | 22.09.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 22 sep. /MOLDPRES/. Parlamentul a aprobat astăzi creșterea claselor de salarizare pentru asistenții sociali comunitari și asistenții parentali profesioniști cu studii profesional tehnice, comunică MOLDPRES.

Proiectul de modificare a Legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar a fost votat în prima lectură.

Totodată, vor fi majorate clasele de salarizare și pentru alte categorii de salariați: consilierul pentru soluționarea contestațiilor; unele categorii de personal de specialitate din domeniul expertizei judiciare, formării judiciare, asistenţei juridice garantate de stat; cadrul didactic de sprijin.

Concomitent, în contextul acordării Republicii Moldova a statutului de țară candidat pentru aderare la Uniunea Europeană, va fi stabilit un spor suplimentar la salariu pentru realizarea sarcinilor prioritare. Sporul, în mărime de până la 75% din salariul de bază, vine să stimuleze financiar personalul nemijlocit implicat în realizarea sarcinilor de aderare a Moldovei la UE.

Salariile majorate vor fi calculate pentru luna septembrie și achitate începând cu luna octombrie a anului curent.

Foto: Parlament

img22007153

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!