ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moldovenii care muncesc în Spania vor beneficia de pensii

18:02 | 22.09.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 22 sep. /MOLDPRES/. Parlamentul a ratificat astăzi Acordul în domeniul securității sociale dintre Republica Moldova și Regatul Spaniei, comunică MOLDPRES.

Prevederile acordului vizează cetățenii moldoveni care au muncit în Spania, precum și cetățenii spanioli care au fost angajați în țara noastră. Este vorba despre angajați, lucrători independenți sau detașați, personalul întreprinderilor de transport internațional, al misiunilor diplomatice sau oficiilor consulare. Beneficiarii vor putea primi pensii pentru limită de vârstă, pensii și indemnizații de dizabilitate generală sau cauzate în urma accidentelor de muncă ori de boli profesionale, dar și pensii de urmaș.

Valoarea pensiilor va fi calculată proporțional, de fiecare stat, în funcție de perioada de asigurare realizată pe teritoriul propriu.

Până în prezent, țara noastră a încheiat acorduri similare cu 16 state, iar 14 dintre ele sunt în vigoare.

img22007161

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!