ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Elevii moldoveni s-au clasat printre câștigători la INTEL AI Global Impact Festival

13:06 | 26.09.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 26 sep. /MOLDPRES/. Republica Moldova s-a clasat printre țările câștigătoare la competiția INTEL AI Global Impact Festival. Două echipe de elevi din capitală au concurat cu școlari din 24 de țări, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, cele două echipe formate din Ciprian Meriacre și Daniela Balutel de la Liceul Teoretic „Aristotel” din Chișinău și Eduard Balamatiuc și Daria Gheorghieș de la Liceul Teoretic „Iulia Hașdeu” din capitală, au adus în acest an Republica Moldova pe scena internațională a inteligenței artificiale, la competiția INTEL AI Global Impact Festival.

Echipa care a obținut locul I, cea de la Liceul Teoretic Republican „Aristotel” din Chișinău a elaborat proiectul „AGROOTS: Agricultură Accesibilă” drept soluție la problema pierderilor agricole cauzate de schimbările climatice și de vremea instabilă la nivel global. Proiectul elevilor are o precizie de prognozare de peste 90% pentru un sezon agricol, fiind eficient și simplu de utilizat.

Proiectul „Detectarea automată a deșeurilor”, realizat de echipa de la Liceul Teoretic „Iulia Hașdeu” din Chișinău, le-a adus victoria pentru soluția propusă de îmbunătățire a procesului de identificare și sortare automată a deșeurilor, utilizând tehnologia Computer Vision.

Elevii câștigători vor fi premiați fiecare cu câte 500 de dolari.

Foto: MEC

img22007231

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!