ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

După o pauză de doi ani, expozițiile Moldagrotech și Farmer vor reveni la MOLDEXPO

09:03 | 06.10.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 6 oct. /MOLDPRES/. În perioada 13-16 octombrie, la MOLDEXPO revine Săptămâna agroindustrială. După o pauză de doi ani, cele mai importante expoziții ale anului, Moldagrotech (ediția 40) și Farmer (ediția 25) își vor aduna partenerii pentru a prezenta tendințele sectorului și noutățile  din domeniu, transmite MOLDPRES.

Agenda evenimentului include desfășurarea târgului agricol “Toamna de Aur” și expoziția animalelor de rasă „Animal show”.

„Misiunea evenimentului expozițional agrar din acest an este de a demonstra viabilitatea și capacitatea ramurii, chiar și într-un an dificil, marcat de secetă. În aceste condiții, MOLDEXPO pune la dispoziția mediului de afaceri o platformă unică de comunicare, capabilă să contribuie la facilitarea relației producător-consumator, la identificarea unor noi piețe de desfacere și soluții pentru constrângerile cu care se confruntă”, potrivit Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA).

Ediţia curentă va întruni peste două sute de companii din Republica  Moldova, România, Ucraina, Italia, Austria, care vor prezenta noutățile din sector. „Acest eveniment agricol reflectă situaţia veridică de pe piaţa din regiune, prezentând producătorilor mașini, echipamente și utilaje performante de ultimă generație,  tehnologii și sisteme de irigare moderne pentru agricultură, o gamă variată de utilaje tehnologice pentru industria de procesare, semințe și material săditor, mijloace pentru  protecţia plantelor, sectorul zootehnic ș.a. La principalul eveniment agricol al anului vor fi prezentate noutățile din domeniu, iar specialiștii vor veni cu diverse recomandări”, conform MAIA.

Săptămâna agroindustrială este organizată de Centrul Internațional de Expoziții „Moldexpo”, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova şi Federația Națională a Fermierilor din Moldova. În ultimii doi ani, din cauza crizei pandemice, evenimentul a fost anulat sau  strămutat în alte locaţii.  

Foto simbol

img22007486

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!