ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului a discutat cu premierul Islandei

08:55 | 07.10.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 7 oct. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut ieri, la Praga (Cehia), o întrevedere cu Prim-ministrul Islandei, Katrín Jakobsdóttir. Discuția s-a referit la perspectivele dezvoltării dialogului politic între țările noastre și la cooperarea în diverse domenii, informează MOLDPRES.

Serviciul de presă al Președinției a comunicat că șefa statului a menționat, în context, importanța semnării de către R. Moldova a Acordului de liber schimb cu Asociația Europeană a Liberului Schimb (EFTA), din care face parte și Islanda, fapt ce va impulsiona schimburile comerciale dintre țările noastre.

Președintele Maia Sandu s-a aflat la Praga pentru a participa, alături de liderii altor 43 de state și guverne din Europa, la inaugurarea Comunității Politice Europene (CPE), o platformă de discuții și cooperare între țările de pe continentul european.

Foto: Președinție

img22007523

img22007523

img22007523

img22007523

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!