ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministerul Agriculturii şi Reţeaua LEADER au semnat un memorandum de colaborare

09:17 | 07.10.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 7 oct. /MOLDPRES/. Memorandumul de colaborare între Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) și Rețeaua Națională LEADER a fost semnat ieri, în cadrul Conferinței LEADER, ediția a II-a, cu genericul ”Realizări și perspective pentru abordarea LEADER”, care se desfăşoară la Chişinău, în perioada 6-7 octombrie, transmite MOLDPRES.

„Guvernul conștientizează necesitatea sporirii rezilienței zonelor rurale și va întreprinde măsuri concrete menite să dezvolte mediul economic și să îmbunătățească abilitățile organizatorice ale comunităților locale. Astfel, accente sporite vor fi puse pe atingerea următoarelor obiective strategice: dezvoltarea economică a comunităților rurale acoperite de GAL-uri, în baza extinderii parteneriatelor și a implementării strategiilor de dezvoltare locală, menținerea și crearea locurilor noi de muncă, diversificarea activităților economice, îmbunătăţirea capacităţii administrative a comunităţilor locale, îmbunătățirea condițiilor de viață și a bunăstării populației din mediul rural, protejarea patrimoniului cultural şi natural local”, a declarat Vladimir Bolea, ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare.

Programul Naţional LEADER a fost lansat în vara anului curent şi se finanțează în mărime de până la 5% din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural. Astfel, Republica Moldova este prima țară din Parteneriatul Estic, care implementează Programul LEADER. Totodată, în cadrul Primului apel al Programului Național LEADER, ministerul sus-numit a selectat și aprobat finanțarea a 37 de Grupuri de Acțiune Locală, în valoare de circa 17,3 mln de lei (aproximativ 850 de mii de euro) pentru perioada 2022-2023.

Conferința LEADER, ediția a II-a, este organizată de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, în parteneriat cu Rețeaua Națională LEADER și Solidarity Fund PL în Moldova, cu susținerea Uniunii Europene în cadrul Programului ”EU4Moldova: Comunități Locale”.

Foto: MAIA

img22007525

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!