ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Doi polițiști de frontieră au fost reținuți după ce au încercat să scoată din țară 700 de mii de țigări

10:48 | 07.10.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 7 oct. /MOLDPRES/. Trei persoane printre care doi angajați ai Poliției de Frontieră au fost reținuți la Briceni, după ce au încercat să scoată din țară 700 de mii de țigări, comunică MOLDPRES.

Potrivit PCCOCS, oamenii legii au reținut inițial o persoană, iar pe parcursul aceleiași zile au reținut alte două persoane care au facilitat schema de contrabandă. Cei doi s-au dovedit a fi angajați ai Poliției de Frontieră din regiunea de nord, unul dintre aceștia fiind cu funcție de conducere în instituție.

Bănuiții reținuți au vârste cuprinse între 23 și 40 de ani. Potrivit datelor din dosar, aceștia sunt parte a unui grup infracțional, care transporta marfa de contrabandă peste Prut prin folosirea unui mecanism similar tirolianei sau telefericului.

Cele 69 de cutii cu țigări de contrabandă depistate în două mijloace de transport au fost indisponibilizate. Urmează ca procurorii PCCOCS să le formuleze și prezinte învinuirile celor trei reținuți, în vederea solicitării aplicării arestului preventiv pentru 30 de zile.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!