ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În premieră, un ministru de Externe al R. Moldova întreprinde o vizită în Egipt

09:03 | 11.10.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 11 oct. /MOLDPRES/. Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, efectuează astăzi o vizită de lucru la Cairo. Aceasta este prima vizită a unui oficial de rang înalt din țara noastră în Republica Arabă Egipt de la stabilirea relațiilor diplomatice moldo-egiptene la 13 februarie 1992, comunică MOLDPRES.

Serviciul diplomație publică, comunicare strategică și interacțiune cu presa al MAEIE a relatat ca vicepremierul Nicu Popescu va avea întrevederi cu președintele Senatului egiptean, Abel Wahab Abdel Razeq, premierul Mostafa Madbouly, ministrul Afacerilor Externe, Sameh Hassan Shoukry, și ministrul Aprovizionării și Comerțului Intern, Ali Moselhi. 

Vizita va constitui un prilej de a aborda modalitățile concrete de consolidare a cooperării dintre țările noastre, precum și de a exprima voința fermă a autorităților din Republica Moldova de a diversifica cooperarea politică, economică și sectorială. 

La încheierea consultărilor bilaterale, șefii celor două diplomații vor susține declarații comune de presă. 

Programul viceprim-ministrului Nicu Popescu mai include și participarea la Forumul economic Egipt - Moldova, care are loc cu ocazia vizitei de lucru a delegației naționale. Evenimentul este organizat de Camera de Comerț din Cairo, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, USAID Moldova și va reuni reprezentanți ai mediului de afaceri din ambele țări. La forumul economic din Cairo participă 20 de reprezentanți ai mediului de afaceri din R. Moldova.

Din delegația oficială mai fac parte ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, secretarul de stat al Ministerului Economiei, Vadim Gumene, directorul general al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Radu Musteața.

Foto: MAEIE 

img22007604

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!