ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Programul Regiunii Dunărea 2021-2027 a lansat primul apel de propuneri de proiecte

15:03 | 11.10.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 11 oct. /MOLDPRES/. Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare a anunţat astăzi că Programul Regiunii Dunărea 2021-2027 a lansat primul apel de propuneri de proiecte, care vizează implementarea mai multor obiective. Acestea prevăd o regiune a Dunării mai inteligentă, verde, cu emisii reduse de carbon, mai socială, cu capacități instituționale sporite pentru guvernarea teritorială și macroregională, transmite MOLDPRES.

Conform sursei citate, Programul Regiunii Dunărea 2021-2027 oferă sprijin financiar proiectelor transnaționale care contribuie la dezvoltarea unei regiuni a Dunării mai inovatoare, durabile și mai sociale. Bugetul indicativ al apelului constituie 91,8 milioane de euro (asistență nerambursabilă UE) plus cofinanțarea beneficiarilor/partenerilor în mărime de 20% din costul proiectelor.

Potențialii solicitanți pot depune formularul de exprimare a interesului, prin sistemul Jems de monitorizare online al programului, până la 21 noiembrie curent.

La această etapă, nu se solicită depunerea unor documente justificative suplimentare. Lansarea apelului de propuneri de proiecte va fi însoțită de webinare informative pentru potențialii solicitanți de finanțare. 

Foto simbol

img22007620

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!