ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un spectacol al Teatrului din Deva va fi jucat pe scena unui teatru din capitală

15:20 | 11.10.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 11 oct. /MOLDPRES/. La Teatrul Național ”Satiricus I. L. Caragiale” va fi jucat joi, 13 octombrie, la ora 18.30, spectacolul ”O afacere de familie” după o idee de S. Bobrik și R. Clark, în regia lui Eugen Pădureanu, producție a Teatrului de Artă, Deva, România. Spectacolul va avea loc în cadrul proiectului cultural ”Unire prin cultură – Caragiale să ne judece!”, realizat în parteneriat cu Primăria municipiului Chișinău și Institutul Cultural Român ”Mihai Eminescu” la Chișinău, relatează MOLDPRES.

Potrivit regizorului Eugen Pădureanu, pe-un picior de plai, pe-o gură de rai, mai în sus la munte, o familie normală din Deva (ca toate familiile din Deva) își ia soarta în mâini și deschide o afacere de familie... Un mic restaurant cu specific românesc... ”Toate bune și frumoase, planuri-speranțe-vise, alea, alea... Asta până când își bagă domnu” Sărsăilă coada... Ceea ce urmează e o adevărată nebunie... Dacă vrei să vezi ce se întâmplă, dacă vrei să uiți de grijile zilnice, dacă vrei să râzi pe bune cu noi, de noi și de voi, veniți la comedia noastră! Garantăm o seară de neuitat, haioasă și trăznită rău!”, a specificat Eugen Pădureanu.

În aceeași zi, la ora 19.00, Teatrul ”Geneza Art” va oferi publicului spectacolul ”TOC” de dramaturgul, actorul și omul de televiziune francez Laurent Baffie, în regia Danielei Burlaca. Este vorba despre un spectacol care combină psihologia cu tuse de umor de bună calitate.

Vineri, 14 otombrie, la 18.30, la Teatrul Național ”Eugene Ionesco” va avea loc spectacolul ”Arta conviețuirii” de Yasmina Reza în regia lui Petru Vuctărău, la Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A. P. Cehov” – spectacolul ”Salut din lumea cealaltă sau ”Fiți sănătoși!” de Charles Perrault în regia lui Petru Hadârcă, la Teatrul Național ”Satiricus I. L. Caragiale” – spectacolul ”Un tramvai numit dorință” de Tennessee Williams, producție a Teatrului de Artă, Deva, România și la 19.00, la Teatrul Fără Nume – spectacolul ”Cenușăreasa” după Joel Pommerat în regia lui Mihai Țărnă.

img22007621

img22007621

img22007621

img22007621

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!