ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova va primi din partea României un grant pentru sprijin bugetar

15:33 | 12.10.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 12 oct. /MOLDPRES/. Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova și Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare (RoAid) au semnat astăzi Acordul de finanțare pentru acordarea de sprijin bugetar direct către ţara noastră, transmite MOLDPRES.

Potrivit Acordului, R. Moldova va primi asistență financiară sub formă de suport bugetar, din partea statului român, în valoare de 50 milioane de roni (cca zece milioane de euro). 

„Banii sunt destinați pentru atingerea unor obiective de cooperare internațională pentru dezvoltare și asistență umanitară, în special pentru depășirea crizei economice generată de războiul din Ucraina, fiind identificate nevoi urgente pentru soluționarea problemelor cu care se confruntă Republica Moldova în gestionarea situațiilor de criză și pe/în domeniul energetic prin măsuri indispensabile precum: procurarea de gaze naturale și cărbuni, și alte măsuri de eficiență energetică”, a explicat Ministerul Finanţelor de la Chişinău.

Foto simbol

img22007668

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!