ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Nicu Popescu va întreprinde o vizită de lucru la Luxemburg și Bruxelles

11:31 | 13.10.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 13 oct. /MOLDPRES/. Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, va efectua în perioada 13-14 octombrie, o vizită de lucru la Luxemburg și la Bruxelles pentru a promova agenda de integrare europeană a țării noastre, informează MOLDPRES.

Serviciul diplomație publică, comunicare strategică și interacțiune cu presa al MAEIE a relatat că astăzi ministrul Nicu Popescu se va întâlni cu omologul său luxemburghez Jean Asselborn, cu care va discuta agenda bilaterală de cooperare, integrarea europeană și procesul de reforme al țării noastre și situația regională în contextul războiului Federației Ruse împotriva Ucrainei. De asemenea, la Luxemburg, oficialul moldovean va avea o întrevedere cu Fernand Etgen, președintele Camerei Deputaților. 

La Bruxelles, pe 14 octombrie, șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu, va discuta cu șeful diplomației europene Josep Borrell, Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politici de securitate. Totodată, vicepremierul moldovean va aborda agenda de aderare europeană cu alți oficiali ai Consiliului, Comisiei și Serviciului European de Acțiune Externă al Uniunii Europene.

Foto: MAEIE

img22007694

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!