ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Serviciul Vamal a încasat peste 622 mln de lei în ultima săptămână

10:13 | 17.10.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 17 oct. /MOLDPRES/. În perioada 10-16 octombrie, Serviciului Vamal a încasat la bugetul de stat peste 622 de milioane de lei (aproximativ 31,1 mln de euro), cu 12,7% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut, transmite MOLDPRES.

Potrivit instituției vamale, persoanele fizice au introdus bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, fiind încasate plăți în valoare de peste 18,3 mln de lei, ceea ce reprezintă 2,9% din totalul sumei încasate. Banii colectați de la contribuabili sunt vărsați direct în bugetul de stat și redistribuiți pentru salarii, dezvoltarea infrastructurii, proiecte sociale ș.a.

De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, au fost perfectate 10 378 de declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 75 660 de traversări.

La capitolul combaterea fraudelor, în perioada vizată au fost constatate 32 de încălcări ale legislației vamale și aplicate amenzi în sumă de peste 96 de mii de lei.

De la începutul anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat circa 26 de miliarde de lei, cu 20,5% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut.

img22007756

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!