ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Glodeni va fi construită o nouă staţie de epurare

13:29 | 17.10.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 17 oct. /MOLDPRES/. Până în toamna anului viitor, în orașul Glodeni vor fi efectuate lucrări de construcție-montaj a noii stații de epurare. Totodată, în localitate se desfășoară lucrări de montare a rețelei de canalizare, urmând să fie renovată și stația de pompare a apelor uzate. Acestea sunt realizate în cadrul unui proiect de dezvoltare regională implementat de Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL), transmite MOLDPRES.

Potrivit ADR Nord, circa 8.600 de locuitori ai orașului Glodeni vor beneficia de servicii de sanitație de calitate. „În urma implementării acestui proiect, locuitorii satelor Hâjdieni, Danu și Dușmani, precum și 561 de agenți economici și 25 de instituții publice din localitățile menționate vor avea parte de aceleași servicii. Beneficiarii acestei investiții susțin că, în urma realizării proiectului, la Glodeni vor fi create 12 locuri noi de muncă”, conform sursei citate.

Valoarea contractului de antrepriză constituie 18,44 milioane de lei (circa un milion de euro). Banii sunt alocați din sursele FNDRL, iar contribuția Consiliului raional Glodeni și a primăriei orașului este de 10% din suma alocată.

Lucrările de construcție-montaj au început în septembrie curent. Durata de executare este de 12 luni. „Pentru moment, lucrările de construcție-montaj decurg conform planului de execuție”, indică ADR Nord.

În acest an, din sursele FNDRL, ADR Nord implementează în nordul țării șase noi proiecte de aprovizionare cu apă și sanitație (AAS), dintre care un proiect presupune elaborarea unui studiu de prefezabilitate ce vizează 33 de localități din raioanele Dondușeni, Soroca și Ocnița. Una dintre cele șase măsuri investiționale în domeniul AAS se referă la proiectul „Sisteme de sanitație moderne pentru cetățenii raionului Glodeni”, depus de Consiliul raional în cadrul Apelului de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru perioada 2021-2023.

Foto: ADR Nord

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!