ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Artiști din cinci țări vor participa la Festivalul Internațional ”A ruginit frunza din vii”

07:30 | 20.10.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 20 oct. /MOLDPRES/. Peste 30 de formații corale cu un număr de circa 1000 de interpreți din R. Moldova, Filipine, România, Spania și Ucraina vor evolua în cadrul celei de-a XV-a ediții a Festivalului Internațional de Muzică Corală ”A ruginit frunza din vii”, care se va desfășura la Chișinău în perioada 20-23 octombrie, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Elena Marian, preşedintele Asociaţiei Muzical-Corale din R. Moldova, unul dintre organizatorii Festivalului, a menţionat că acesta are drept scop promovarea artei muzicale corale pe plan naţional şi internaţional. Potrivit sursei citate, în competiţie vor evolua patru categorii de formaţii: coruri de copii, de tineret, mixte și ansambluri vocale, care vor fi apreciate de către un juriu internațional în frunte cu Valentina Bolduratu, conform unui barem de 30 de puncte.

Deschiderea oficială a Festivalului va avea loc astăzi, la ora 17.00, la Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală, iar concursul propriu-zis – vineri, 21 octombrie, la ora 10.00, la Muzeul Național de Istorie a Moldovei. Sâmbătă, 22 octombrie, la ora 18.00, la Sala cu Orgă va avea loc Gala Laureaților. Duminică, 23 octombrie, la ora 10.00, participanții la concurs vor prezenta un concert de muzică sacră  la Biserica ”Minunea Sf. Arhanghel Mihail” din satul Cruglic, raionul Criuleni.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Muzical-Corală în parteneriat cu Ministerul  Culturii, Direcția Cultură a municipiului Chișinău, Muzeul Național de Istorie a Moldovei,  Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, Mitropolia Moldovei și alte instituții.

Prima ediţie a Festivalului-Concurs Internaţional de Muzică Corală „A ruginit frunza din vii” a avut loc în anul 2007.

img22007860

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!