ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pompierii au lichidat un incendiu ce risca să se extindă asupra sondelor de petrol din sudul țării

09:46 | 20.10.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 20 oct. /MOLDPRES/. În dimineața zilei de 19 octombrie, 39 de pompierii din sudul țării au intervenit pentru lichidarea unui incendiu de vegetație uscată, care a izbucnit în lunca râului Prut, în apropierea satului Văleni, raionul Cahul, și care risca să se extindă asupra sondelor de petrol din apropiere, comunică MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență /IGSU/, apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 11:37. În zona incendiului se află 12 sonde de petrol, care riscau să fie afectate.

La fața locului au intervenit 13 autospeciale de intervenție cu 39 de pompieri, dar și două unități de tehnică din cadrul autorităților publice locale. Angajații IGSU au stabilit că o suprafață de peste 200 hectare de vegetație este cuprinsă de flăcări. Din cauza rafalelor de vânt puternic, focul se răspândea cu repeziciune, iar arderea a fost localizată către ora 22:08. Lichidarea finală a incendiului a fost anunțată la ora 22:24.

În acest context, IGSU atenționează că în condiții de cod galben de vânt, avertizare lansată de Serviciul Hidrometeorologic de Stat pentru data de 20 octombrie, cetățenii sunt îndemnați să nu aprindă vegetația uscată și resturile menajere.

Foto: IGSU

img22007871

img22007871

img22007871

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!