ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Opt persoane au fost reținute în urma descinderilor de la Partidul Șor

17:02 | 20.10.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 20 oct. /MOLDPRES/. Procurorii Anticorupție (PA) și ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și ai Serviciul de Informații și Securitate (SIS) au descins astăzi cu percheziții la membrii și activiștii Partidului „ȘOR” din mai multe localități din țară. În urma descinderilor, opt persoane au fost reținute și 3,5 mln de lei au fost ridicați, comunică MOLDPRES.

Veronica Dragalin, procurorul șef al Procuraturii Anticorupție, a menționat în cadrul unui briefing că, în total, au fost efectuate 55 de percheziții, iar acțiuni similare continuă și la această oră.

Totodată, au fost ridicate circa 3,5 milioane de lei, bani care urmau să fie utilizați pentru a plăti participanții la proteste. „Au fost ridicate aproximativ 20 de pungi negre cu etichete albe pe care erau indicate nume de raioane. În una dintre acestea au fost găsiți 25.000 de lei. În alte pungi au fost depistați și dolari”, a spus Drăgălin.

Ea a adăugat că va veni mâine cu detalii despre acțiunile întreprinse de oamenii legii și a precizat că au fost investigate și cazuri de transportare a persoanelor spre capitală la proteste.

img22007902

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!