ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Nicu Popescu s-a întâlnit cu ambasadorul Albaniei în Republica Moldova

18:33 | 20.10.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 20 oct. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a avut astăzi o întrevedere cu ambasadoarea Albaniei în Republica Moldova, cu reședința la Sofia, Donika Hoxha, care s-a aflat în vizită de lucru la Chișinău, informează MOLDPRES.

Potrivit Biroului de presă al MAEIE, oficialii au discutat despre posibilitățile de dinamizare a dialogului moldo-albanez, inclusiv în contextul aniversării a 30-a de la stabilirea relațiilor diplomatice bilaterale.

De asemenea, urmare a obținerii statutului de țară candidat pentru aderare la Uniunea Europeană, Moldova este interesată în preluarea experienței Albaniei pentru implementare politicilor de integrare europeană și deschiderea negocierilor pentru aderare.

„Am ținut să asigur ambasadoarea Albaniei de toată deschiderea și susținerea MAEIE în consolidarea bunelor relații moldo-albaneze, atât la nivel bilateral, cât și multilateral”, a conchis ministrul Nicu Popescu.

Foto: MAEIE

img22007908

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!