ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autorităţile din domeniu au atestat un deficit de energie de 284 MWh şi ar putea anunţa deconectări temporare

13:56 | 21.10.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 21 oct. /MOLDPRES/. Furnizorul Premier Energy a anunţat astăzi că a fost notificat oficial de către SA Energocom despre existența unui deficit de energie de 284 MWh, transmite MOLDPRES.

„În această situație critică din cauza deficitului de putere în condițiile stării de alertă în sectorul electroenergetic instituită de Comisia Situații Excepționale, Operatorul Sistemului de Distribuție, Premier Energy Distribution, poate primi comanda de limitare a consumului până la volumele acoperite de contracte prin deconectarea de la rețea a unor categorii de consumatori, aplicând deconectările în evantai”, conform sursei citate.

În cazul recepționării comenzii de limitare cu o anticipare suficientă de timp, Premier Energy Distribution va informa consumatorii prin intermediul canalelor sale de comunicare (pagina web, Facebook, Telegram), precum şi direct prin email, conform bazei sale de date. La fel, compania va expedia notificări autorităților administrațiilor publice locale pentru informarea localităților sau sectoarelor afectate.

„În acest context, reiterăm importanța raționalizării consumului de energie pe tot parcursul zilei, dar în special în orele de vârf ale dimineții 06:00-10:00 şi serii 18:00-23:00”, a rezumat Premier Energy.

Foto simbol

img22007932

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!