ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului a discutat cu mai mulți studenți moldoveni care își fac studiile în România

12:49 | 22.10.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 oct. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a cunoscut ieri un grup de studenți de la noi, care învață în România, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

În cadrul discuției, șefa statului și tinerii au vorbit despre motivele care i-au făcut să meargă la studii peste Prut, dar și despre acțiunile guvernării de a îmbunătăți calitatea învățământului superior din țară. Tinerii și-au exprimat recunoștința pentru șansa de a învăța la instituțiile din România, iar după absolvire, prin cunoștințele acumulate, ar vrea să contribuie, la dezvoltarea Republicii Moldova.

„Am discutat cu ei și despre ce e de făcut ca mai mulți tineri plecați, inclusiv în România, să revină acasă. Avem nevoie de tineri bine pregătiți și în sectorul public, și în cel privat. Le-am spus că chiar dacă statul nostru nu poate încă oferi salarii competitive, munca în instituțiile publice poate fi o adevărată provocare profesională și o experiență utilă pentru cei care vor să învețe și să pună umărul la transformarea țării. Îi așteptăm acasă mai ales acum, când procesul de integrare europeană devine o realitate și trebuie să avansăm cu reformele în toate domeniile”, a declarat Maia Sandu.

Pe finalul dialogului cu tinerii, șefa statului le-a mulțumit pentru deschiderea de a ajuta autoritățile de la Chișinău în efortul de comunicare cu tinerii plecați la studii în România și pentru că promovează Moldova, și le pasă de ceea ce se întâmplă aici.

Foto: Președinție

img22007959

img22007959

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!