ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Producătorii agricoli vor beneficia de rambursarea TVA

14:16 | 26.10.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 26 oct. /MOLDPRES/. Producătorii agricoli ar putea beneficia de rambursarea taxei pe valoare adăugată (TVA). Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat astăzi de Comisia parlamentară agricultură și industrie alimentară, comunică MOLDPRES.

Potrivit documentului, beneficiari ai Programului de rambursare a TVA vor fi agenții economici care activează în domeniul agriculturii și care au suportat pierderi de peste 50 la sută ale producției agricole, ca urmare a calamităților naturale produse în anul 2022. Rambursarea TVA se va efectua în baza cererii depuse la Serviciul Fiscal de Stat, iar plățile vor fi achitate în termen de 25 de zile lucrătoare de la data depunerii cererii. Rambursarea va fi oferită pentru perioada aprilie 2022 – iunie 2023 inclusiv.

Inițiativa legislativă aparține deputaților Fracțiunii „Partidul Acțiune și Solidaritate”  și urmează să fie examinată de plenul Parlamentului.

Foto: stiri.md

img22008064

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!