ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

SUA au impus sancțiuni împotriva lui Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor

18:29 | 26.10.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 26 oct. /MOLDPRES/. Departamentul Trezoreriei al Statelor Unite ale Americii a impus sancțiuni împotriva fostului președinte al PDM, Vladimir Plahotniuc, și al liderului Partidului „Șor”, Ilan Șor. Declarația a fost făcută astăzi de Ambasadorul SUA la Chișinău, Kent Logsdon, în cadrul unui briefing de presă, transmite MOLDPRES.

Potrivit oficialului, pe bunurile lui Vladimir Plahotniuc și ale lui Ilan Șor, aflate pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, vor fi puse sechestre, iar aceștia vor avea interdicția de intrare în SUA. „Departamentul Trezoreriei Statelor Unite a anunțat sancțiuni împotriva a doi oligarhi moldoveni Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor și a mai multor entități și persoane asociate acestora pentru acțiuni legate de corupție sistemică și interferență în alegeri. Includerea în listă a persoanelor sancționate înseamnă că orice active din proprietatea lui Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor, care se află în SUA, sunt blocate și trebuie raportate către Biroul de control ale activelor străine al Trezoreriei americane. Statele Unite ale Americii demonstrează încă o dată că vă sunt alături în combaterea corupției”, a spus ambasadorul.

Kent Logsdon a subliniat că, pe lângă sancțiunile impuse, SUA au luat măsuri pentru a contracara campaniile persistente ale Guvernului Federației Ruse în Republica Moldova. Astfel, au fost aprobate sancțiuni împotriva și altor persoane și entități ruse.

„Aceste sancțiuni se referă la blocarea oricăror tranzacții efectuate de către persoane în SUA, ce vizează  orice proprietăți ce aparțin subiecților. Totodată, interdicțiile vizează efectuarea oricărei contribuții sau furnizarea fondurilor, bunurilor sau serviciilor în beneficiul persoanelor vizate”, a afirmat oficialul.

Decizia Departamentului Trezoreriei al Statelor Unite ale Americii privind impunerea sancțiunilor a fost luată în această seară.

img22008078

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!