ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Armata rusă a atacat două vase ucrainene civile care transportau cereale în Marea Neagră

08:50 | 01.11.2022 Categorie: Externe

Kiev, 1 nov. /MOLDPRES/. Armata rusă a atacat două remorchere civile care transportau o barjă cu cereale în zona orașului Oceac, din sudul regiunii Mikolaiv. În rezultatul atacului asupra vaselor eminamente civile, doi oameni au murit, unul a fost rănit și o altă persoană este dispărută, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

Comandamentul suprem din zona sud a comunicat că „forțele ruse continuă atacurile asupra infrastructurii portuare pe frontul Oceak. Ca urmare a unui atac asupra a două remorchere civile care ajutau la transportul barjelor cu cereale, a izbucnit un incendiu, iar controlul asupra navelor a fost pierdut. Doi membri ai echipajului au murit, unul a suferit răni, iar un altul este dispărut”.

Tot luni, artileria ucraineană a distrus două barje lângă podul Antonovski din Herson, barje care erau folosite la traversarea râului Nipru de pe malul drept pe cel stâng. Comandamentul de Sud mai arată în declarație că ucrainenii au doborât, de asemenea, un elicopter rusesc Ka-52 care executase atacuri în regiunea Herson și 13 rachete X-101 lansate în dimineața zilei de luni.

Foto simbol

img22008217

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!