ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Bursele sportivilor de performanță vor fi majorate

11:56 | 03.11.2022 Categorie: Sport

Chişinău, 3 nov. /MOLDPRES/. Sportivii de performanță, care au premii la discipline olimpice, vor primi burse de două ori mai mari. Un  proiect de lege în acest sens a fost adoptat la ședința plenară de astăzi, comunică MOLDPRES.

Documentul stipulează dublarea valorii burselor, care, în prezent, variază între 3 000 și 25 000 de lei, în funcție de performanța obținută de sportiv. Astfel, cuantumul burselor de performanță va începe de la 6 000 de lei și va ajunge până la 50 de mii de lei.

Pentru majorarea burselor de performanță sunt prevăzute cheltuieli de până la 15 milioane de lei. Banii vor fi realocați din bugetul prevăzut pentru activități sportive. În prezent, 114 sportivi din țara noastră beneficiază de burse de performanță.

img22008325

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!