ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Lângă parcul Dendrariu din capitală a fost amenajată o parcare

11:53 | 08.11.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 8 nov. /MOLDPRES/. În preajma parcului Dendrariu din sectorul Buiucani al capitalei a fost amenajată o parcare pentru automobile, cu 140 de locuri, transmite MOLDPRES.

Potrivit primăriei capitalei, lucrările au început anul trecut, după construcția sistemului de apeduct și canalizare în cadrul proiectului de reparație capitală a străzii Ion Creangă. Acestea s-au desfășurat pe o suprafață totală de 4 mii m².

Totodată, au fost construite zone pietonale și trei căi de acces pentru automobile. De asemenea, a fost instalat sistemul de iluminat, aplicat pavajul și montate indicatoare rutiere. Proiectul prevede dotarea parcării cu sistem control acces, care urmează a fi instalat anul viitor.

În următoarea perioadă, municipalitatea își propune să implementeze un proiect de amenajare a parcărilor stradale în centrul istoric al orașului Chişinăului. Astfel, au fost expuse la licitație patru loturi de pământ. Inițiativa prevede crearea a 6 322 de locuri de parcare, valoarea investiției fiind de 135 mln de lei (aproximativ 6,7 mln de euro).

Foto: primăria capitalei

img22008458

img22008458

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!