ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova mizează în continuare pe susținerea Spaniei în procesul de integrare europeană

14:58 | 08.11.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 8 nov. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut astăzi o întrevedere cu delegația Comisiei pentru afaceri externe a Congresului Deputaților Regatului Spaniei, condusă de către Pau Mari Klose, care se află în aceste zile la Chișinău. Oficialii au discutat despre agenda bilaterală, integrarea europeană a Republicii Moldova, agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei și criza energetică provocată în acest context, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Președintele Parlamentului a apreciat deschiderea autorităților spaniole față de R. Moldova și față de moldovenii din Spania, precum și progresul înregistrat pe mult așteptatul Acord bilateral în domeniul securității sociale, care a fost semnat la data de 21 iulie curent. „Ne dorim să semnăm cât de curând posibil un acord de reducere a tarifelor la roaming, ce va oferi posibilitatea unei conexiuni și mai bune cu Spania”, a menționat Igor Grosu. 

Șeful Legislativului a mulțumit autorităților spaniole pentru susținerea parcursului de integrare europeană a Moldovei, afirmând că țara noastră este onorată că va găzdui anul viitor cea de-a doua reuniune a Comunității Politice Europene, care va coincide, cel mai probabil, cu perioada când Spania va deține președinția rotativă a Consiliului UE în iunie 2023. „Noi mizăm în continuare pe susținerea Spaniei în procesul nostru de integrare europeană, iar ședințele comune cu comisiile parlamentare vor oferi posibilitatea de a avansa și mai repede pe calendarul nostru de reforme”, a subliniat președintele Parlamentului.

În perioada 6-10 noiembrie, o delegație a Comisiei pentru afaceri externe din cadrul Congresului Deputaților Regatului Spaniei se află în vizită la Chișinău.

Foto: Parlament

img22008464

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!