ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Două proiecte susținute de SUA au fost inaugurate în autonomia găgăuză

10:27 | 09.11.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 9 nov. /MOLDPRES/. Programul Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) Comunitatea Mea a inaugurat ieri două proiecte de infrastructură, implementate în UTA Gagauz-Yeri, transmite MOLDPRES.

Este vorba de proiectul de reconstrucție și amenajare a Parcului Pobeda în Ceadâr-Lunga și proiectul de reconstrucție a acoperișului Liceului „B. Ianakoglo” în satul Copceac. Acestea au fost implementate de autoritățile publice locale în colaborare cu Programul Comunitatea Mea și cu sprijinul financiar al USAID.

În cadrul proiectului de la Ceadâr-Lunga, au fost efectuate lucrări ample de amenajare a Parcului Pobeda, fiind modernizat sistemul de iluminat, amenajat un teren de joacă pentru copii și un teren de sport. De asemenea, s-a reconstruit un havuz, pavajul aleilor, s-au instalat bănci și coșuri de gunoi etc. Costul total al proiectului a constituit 128,500 mii de dolari, dintre care investiția primăriei Ceadâr-Lunga - 66 de mii de dolari, contribuția USAID – 62 de mii dolari.

Ca urmare a lucrărilor efectuate în liceul „B. Yanakoglo” din Copceac, s-a reconstruit acoperișul instituţiei, s-a asigurat izolarea termică a acoperișului, ceea ce a sporit eficiența energetică a clădirii, s-a reparat sistemul de scurgere a apelor pluviale, s-a reparat sistemul de ventilație etc. Costul lucrărilor de reconstrucție a constituit peste 120 de mii de dolari, 77 de mii de dolari fiind oferiți de USAID.

Foto: USAID

img22008482

img22008482

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!