ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost inaugurat drumul de ocolire de la Bahmut, Călăraşi

12:18 | 09.11.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 9 nov. /MOLDPRES/. Drumul de ocolire a localității Bahmut din raionul Călărași, cu o lungime totală de circa şase kilometri, a fost inaugurat astăzi. Traseul a fost construit cu sprijinul Uniunii Europene şi este parte a drumului național R1 Chişinău – Ungheni – frontiera cu România, transmite MOLDPRES.

„Construcția acestor 6 km de șosea a durat şapte ani, însă lucrările au înaintat cu tempo rapid abia în ultimul an. Obiectivul nostru este nu doar să construim drumuri, ci şi să le construim repede, conform standardelor. Cu ajutorul partenerilor externi reușim să demonstrăm că Moldova are drumuri europene, care pot fi construite fără abateri”, a declarat la eveniment vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale.

În urma implementării proiectului a fost construită partea carosabilă, fiind utilizate peste 12 mii de tone de asfalt, și sistemul de drenaj care permite evacuarea apelor pluviale. De asemenea, în vederea organizării circulației rutiere și creșterii nivelului de siguranță pentru participanții la trafic, au fost instalate peste 100 de indicatoare rutiere și aplicate peste 3000 de metri pătrați de marcaj rutier.

Tronsonul are două benzi de circulație, podețe, un pasaj pietonal subteran și două intersecții. Lucrările de construcție au demarat în anul 2015, iar valoarea totală a proiectului este de circa zece milioane de euro, bani acordați sub formă de grant de Uniunea Europeană prin Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Foto: Moldpres

img22008491

img22008491

img22008491

img22008491

img22008491

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!