ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Natalia Gavriliţa a cerut măsuri sporite pentru securizarea rețelelor sociale ale demnitarilor

15:20 | 09.11.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 9 nov. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavriliţa, a anunţat în debutul şedinţei de Guvern de astăzi că profilurile de pe reţele de socializare ale unor demnitari au devenit ţinta atacurilor cibernetice. Premierul a cerut vicepremierului pentru Digitalizare, Iurie Ţurcanu, să fie întreprinse toată măsurile pentru securizarea conturilor din social media ale membrilor Executivului, transmite MOLDPRES.

Şefa Guvernului a lăsat să se înţeleagă că actele de piraterie digitală, implicit mesajele false pe care le-au primit utilizatorii, au legătură cu ministrul Justiţiei, Sergiu Litvinenco, care va prezenta astăzi sesizarea către Curtea Constituţională privind declararea neconstituţionalităţii Partidului poltic „Şor”.

În acelaşi timp, oficialul a îndemnat populaţia să fie atentă, să se informeze numai din surse sigure, să nu se lasă pradă manipulării şi minciunilor de orice fel.

„Suntem în timpuri complicate, suntem într-un război hibrid, care se duce multidimensional, inclusiv pe cale informaţională, de aceea avem nevoie de maximă atenţie şi prudenţă”, a rezumat Natalia Gavriliţa.

Astăzi au fost sparte mai multe conturi de Telegram care aparțin unor demnitari de stat, printre care Maia Sandu și Andrei Spînu. Ca rezultat, pe aceste conturi au fost plasate mai multe informații false. 

img22008505

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!