ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Strategia Securității Alimentare a Republicii Moldova pentru anii 2023-2030 a fost aprobată de Executiv

16:53 | 09.11.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 9 nov. /MOLDPRES/. Executivul a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, Strategia Securității Alimentare a Republicii Moldova pentru anii 2023-2030. Scopul acesteia constă în asigurarea accesului fizic și economic al cetățenilor la alimente suficiente, sigure și nutritive, necesare pentru satisfacerea nevoilor și preferințelor alimentare, în vederea menținerii unui mod de viață activ și sănătos, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Conform Strategiei, sporirea securității alimentare va fi asigurată prin crearea premiselor de dezvoltare a unui sistem alimentar, de aprovizionare și de protecție socială eficientă și rezilientă la situații de urgență și crize. 

Astfel, în următorii opt ani, eforturile Guvernului vor fi îndreptate spre dezvoltarea unor sisteme alimentare sustenabile și de management al riscurilor în contextul situațiilor de criză la nivel național și internațional. Totodată, va fi pus accentul pe protecția și îmbunătățirea calității vieții grupurilor defavorizate, pe sporirea competitivității produselor agricole, facilitarea comerțului internațional, dezvoltarea ramurilor conexe de produse agroalimentare și pe consolidarea calității și siguranței alimentelor. 

Potrivit Studiului realizat de FAO în 2019, fermierii mici și fermele de familie din țară generează peste 62% din întregul volum de producție agricolă pe țară, astfel contribuind substanțial la întreaga producție de alimente și la securitatea alimentară din Republica Moldova. Astfel, un alt obiectiv al Guvernului pentru următorii ani este sporirea producerii în sectorul agroalimentar prin creșterea productivității.

Foto: Guvern

img22008515

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!