ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Nicu Popescu a avut o întrevedere cu deputați spanioli

17:02 | 09.11.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 9 nov. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a avut o întrevedere cu membrii delegației Comisiei pentru afaceri externe din cadrul Congresului deputaților Regatului Spaniei condusă de Pau Mari-Klose, președintele Comisiei pentru afaceri externe, Grupul parlamentar socialist (PSOE), Antonio Gómez-Reino Varela, Grupul parlamentar Unidas Podemos, Juan José Matarí Sáez, Grupul parlamentar Popular, María Olga Alonso Suárez, Grupul parlamentar Socialist (PSOE), María Valentina Martínez Ferro, Grupul parlamentar Popular, Víctor Manuel Sanchez del Real, Grupul parlamentar VOX, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

În cadrul întrevederii cu delegația spaniolă oficialul moldovean a vorbit despre agenda bilaterală, acțiunile pe care le întreprind autoritățile în parcursul de integrare europeană a Republicii Moldova, războiul nejustificat al Federației Ruse împotriva Ucrainei, consecințele dramatice ale acestuia pentru regiunea noastră, inclusiv criza energetică cu care se confruntă țara noastră.

„Am mulțumit autorităților spaniole pentru susținerea proceselor de modernizare europeană a Republicii Moldova. Am punctat că suntem onorați să găzduim în anul 2023 cea de-a doua reuniune a Comunității Politice Europene, care se va desfășura în proximitatea președinției rotative a Spaniei în cadrul Consiliului UE, care va începe în iunie 2023.

Am abordat și cooperarea moldo-spaniolă în domeniul apărării și afacerilor interne dar și aprofundarea relațiilor comercial-economice și legăturile oamenilor de afaceri din ambele state.

Am menționat importanța dinamizării ratificării Acordului în domeniul securității sociale dintre țara noastră și Spania, semnat la 21 iulie, la Madrid, dar și examinarea modalităților de reducere a prețurilor la roaming în beneficiul cetățenilor ambelor state”, a spus ministrul Nicu Popescu.

Spania este alături de țara noastră și va oferi suportul necesar pentru a depăși crizele emergente cu care se confruntă regiunea noastră.

Foto: MAEIE

img22008519

img22008519

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!