ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Federația Rusă a expulzat un diplomat moldovean

09:50 | 10.11.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 10 nov. /MOLDPRES/. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a confirmat astăzi informația difuzată de partea rusă privind expulzarea unui diplomat moldovean de la ambasada țării noastre în Federația Rusă, comunică MOLDPRES.

MAEIE a precizat că a luat act de decizia autorităților de la Moscova în conformitate cu prevederile Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice.

Totodată, MAEIE amintește contextul în care această decizie a fost luată și “își exprimă regretul profund că partea rusă continuă războiul de agresiune împotriva Ucrainei”. „Reiterăm, că decizia autorităților de la Chișinău privind expulzarea diplomatului rus, anunțată pe 31 octombrie, s-a bazat pe faptul că atacurile cu rachete asupra Ucrainei cresc în continuare riscurile de securitate, iar cetățenii țării noastre resimt tot mai mult efectele dezastruoase ale războiului, inclusiv acțiunile neprietenoase în raport cu țara noastră, precum încălcarea spațiului aerian național, fapt absolut inacceptabil de către poporul nostru”, se spune în comunicatul emis de instituție.

img22008533

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!