ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

MAEIE a găzduit cea de-a patra videoconferință a șefilor misiunilor diplomatice moldovenești în străinătate

19:07 | 10.11.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 10 nov. /MOLDPRES/. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a desfășurat cea de-a patra reuniune în cadrul platformei de comunicare și interacțiune între membrii Guvernului Republicii Moldova și șefii misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale țării noastre în străinătate, avându-l în calitate de invitat pe vicepremierul Oleg Serebrian, transmite MOLDPRES.

Biroul de presă al MAEIE a relatat ca în deschidere, secretarul de stat Veaceslav Dobîndă a punctat că cea de-a patra reuniune cu membrii Cabinetului de miniștri pe platforma MAEIE, are ca obiectiv promovarea coerentă a mesajelor care vizează realizarea angajamentului ferm al autorităților de la Chișinău de a găsi o soluție pașnică, diplomatică pentru conflictul transnistrean.

În cadrul videoconferinței, vicepremierul Oleg Serebrian, s-a referit la evoluțiile de actualitate în dosarul transnistrean, dialogul dintre Chişinău și Tiraspol în formatul 1+1, provocările cu care se confruntă cetățenii noștri de pe ambele maluri ale Nistrului. Vicepremierul responsabil de reintegrare a evidențiat că temele prioritare în atenția responsabililor de la Biroul de reintegrare sunt: respectarea drepturilor omului, accesul la servicii de interes public, problematica energetică, criza refugiaților, situația complexă regională în contextul războiului injust al Rusiei împotriva Ucrainei și consecințele dramatice ale acestuia.

Ambasadorii țării noastre s-au implicat cu viceprim-ministrul Oleg Serebrian în sesiunea de întrebări–răspunsuri, inclusiv fiind agreată coordonarea în continuare a mesajelor formulate la adresa comunității internaționale în vederea atingerii obiectivului reintegrării celor două maluri ale Nistrului.

Foto: MAEIE

img22008558

img22008558

img22008558

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!