ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vizitele conducerii UE reprezintă un semnal de sprijin pentru R. Moldova, a declarat președintele Maia Sandu

10:13 | 11.11.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 11 nov. /MOLDPRES/. Vizitele conducerii Uniunii Europene în Republica Moldova reprezintă un semnal de sprijin în procesul de integrare europeană și în depășirea crizelor curente. Declarația a fost făcută astăzi de șeful statului Maia Sandu, într-o conferință de presă susținută în comun cu președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, la Chișinău, transmite MOLDPRES.

Oficialul moldovean a mulțumit conducerii Parlamentului European pentru suportul constat acordat țării noastre în fortificarea unei societăți democratice. „Contăm pe o susținere la fel de puternică și în viitor pentru realizarea reformelor și integrarea în UE. Parlamentul European a fost și rămâne un simbol al democrației. Ați fost alături de noi în cele mai grele timpuri și ne-ați susținut în demersul de a obține statutul de țară candidat pentru aderarea la UE. În numele tuturor cetățenilor, vă mulțumesc pentru șansa de a deveni parte a familiei europene. Războiul din Ucraina a demonstrat că integrarea europeană este singura cale pentru o dezvoltare pașnică a țării noastre. Totodată, vă mulțumim pentru sprijinul acordat pentru depășirea crizei energetice”, a spus Maia Sandu.

La rândul său, președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, a dat asigurări că UE este alături de Republica Moldova și va oferi tot suportul necesar pentru a diversifica sursele de aprovizionare cu energie. „Situația economică este una dificilă, de aceea vom continua să vă acordăm tot suportul necesar. Suntem gata să facem mai mult pentru a merge înainte. Moldova este parte a familiei europene, împărtășim aceleași valori și convingeri. Vom fi aproape de dumneavoastră în următorii pași esențiali, vă vom susține prin intermediul programelor de finanțare și schimburilor comerciale. Vom consolida transparența și democrația. R. Moldova este o țară cu perspectivă clară europeană”, a afirmat oficialul.

În aceste zile, șeful statului Maia Sandu a avut întrevederi cu conducerea Uniunii Europene. Astăzi, la Chișinău, se află într-o vizită de lucru președintele Parlamentului European, Roberta Metsola. Totodată, ieri, țara noastră a fost vizitată de președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

img22008574

img22008574

img22008574

img22008574

img22008574

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!