ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Procurorii au anunțat rezultatele descinderilor efectuate în dosarul pregătirii dezordinilor în masă

16:47 | 11.11.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 11 nov. /MOLDPRES/. Procurorii au ridicat peste 250 de mii de lei (circa 12 500 de euro) în urma perchezițiilor efectuate astăzi la Chișinău și Hâncești în dosarul pregătirii dezordinilor în masă, informează MOLDPRES.

Potrivit Procuraturii Generale, banii ridicați ar fi fost acumulați din activități ilicite. Aceștia urmau să fie folosiți pentru recrutarea, transportarea și remunerarea persoanelor instigate pentru organizarea dezordinilor în masă.

Totodată, în cursul descinderilor au fost ridicate: înscrisuri de ciornă cu contactele persoanelor care participă la proteste, telefoane mobile, un pistol pneumatic neînregistrat, articole pirotehnice și masă vegetală asemănătoare cu cânepa.

Dosarul vizează pregătirea dezordinilor în masă începând cu 18 septembrie curent și până în prezent. Persoanele respective sunt suspectate că ar fi organizat transportarea din diferite regiuni ale țării în Chișinău a tinerilor, inclusiv anterior condamnați, pentru a comite noi infracțiuni.

Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiții riscă de la patru la opt ani de închisoare.

img22008588

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!