ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un liceu din capitală a fost reabilitat energetic cu ajutorul AEE

14:17 | 14.11.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 14 nov. /MOLDPRES/. La Liceul teoretic "Gaudeamus” din oraşul Chișinău au fost finalizate lucrările de reabilitare energetică a clădirii instituţiei, a anunţat astăzi Agenţia pentru Eficienţă Energetică (AEE), transmite MOLDPRES.

Potrivit Agenţiei, proiectul a fost susținut prin Apelul de propuneri de proiecte în domeniul eficienței energetice și valorificării surselor de energie regenerabilă adresat solicitanților de finanțare din sectorul public.

„Contractul de grant are o valoare de  3 872 543,96 de lei (circa 195 de mii de euro), care au fost utilizate pentru următoarele lucrări: izolarea termică a pereților exteriori cu suprafața totală de 4 088,9 m2; înlocuirea ferestrelor și ușilor exterioare cu suprafața totală de 141,37 m2”, indică AEE.

Pe durata implementării proiectului, beneficiarului i-a fost asigurată asistența tehnică, ce a inclus raportul de audit energetic, elaborarea devizului de cheltuieli, expertiza documentației de deviz, expertiza tehnică a clădirii și servicii de supraveghere tehnică, conform sursei citate.

Foto: AEE

img22008635

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!