ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

NATO a donat Republicii Moldova peste șase tone de echipament medical

12:48 | 15.11.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 15 nov. /MOLDPRES/. Republica Moldova a primit din partea Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) peste șase tone de echipament individual de protecție și trei ventilatoare pulmonare, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Sănătății, ventilatoarele au fost deja distribuite Institutului Mamei și Copilului, Spitalului Clinic Bălți și Spitalului Clinic Municipal „Gheorghe Paladi”.

Donația a ajuns la Chișinău cu suportul Centrului Euro-Atlantic de Coordonare a Răspunsului la Dezastre al NATO, Agenției NATO de Sprijin și Achiziții, dar și a României.

În scurt timp urmează să fie recepționate și alte echipamente, precum electrocardiografe și aspiratoare medicale.

În perioada pandemiei de COVID-19, NATO a donat țării noastre 20 de ventilatoare pulmonare, 100 de mii de măști de protecție, 25 de mii de salopete de unică folosință și zece mii de teste rapide pentru depistarea noului coronavirus.

Foto: Ministerul Sănătății

img22008666

img22008666

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!