ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului condamnă atacul cu rachete din Ucraina

18:57 | 15.11.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 15 nov. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a venit cu un mesaj în care a condamnat atacul cu rachete lansate de Rusia în Ucraina și care a provocat deconectarea automată a unei linii care asigură transportul de curent electric pentru țara noastră, iar zeci de localități au rămas fără lumina, comunică MOLDPRES.

„Regimul de la Kremlin a lansat astăzi un număr-record de 100 de rachete asupra Ucrainei. Ele au lovit infrastructura civilă și energetică a țării vecine, au pus în pericol viața și siguranța a zeci de mii de oameni. Condamnăm cu fermitate acest nou atac - cel mai mare de la începutul războiului declanșat de Rusia împotriva Ucrainei. Atacurile rusești asupra Ucrainei au provocat și deconectarea automată a unei linii care asigură transportul de curent electric pentru țara noastră, iar zeci de localități au rămas fără lumina”, a scris președintele.

Mai multe localități din R. Moldova, inclusiv centre raionale, au rămas astăzi fără curent electric ca urmare a bombardării de către Rusia a sistemului energetic al Ucrainei.

Fără lumină au rămas parțial orașele Bălți, Ialoveni, Călărași, Ungheni, Nisporeni, Edineț, Soroca, Râșcani.

Întreprinderea Moldelectrica a anunțat seara că în majoritatea localităților a fost restabilită livrarea de energie electrică.

img22008679

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!