ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost redeschis Postul agrometeorologic din raionul Râșcani

08:44 | 18.11.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 18 nov. /MOLDPRES/. Postul agrometeorologic din raionul Râșcani a fost redeschis pe 16 noiembrie, fiind în corespundere cu standardele internaţionale, transmite MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), relansarea postului de la Râşcani face parte din planul de dezvoltare, optimizare şi modernizare a reţelei de observații meteorologice și agrometeorologice în cadrul SHS.

Rezultatele monitorizării meteorologice și agrometeorologice, ce se va desfășura la acest post, vor fi utilizate pentru studierea condițiilor meteo-climatice și agrometeorologice pe teritoriul raionului, inclusiv în legătură cu schimbările climatice. În același timp, datele vor contribui la completarea Fondului Național de Date Hidrometeorologice, conform sursei citate.

„Datele obținute în urma observațiilor efectuate la postul Râșcani vor fi transmise autorităților publice naționale și locale, populației, entităților de afaceri, în scopul utilizării acestor date în procesul decizional”, rezumă SHS.

Foto: SHS 

 

img22008771

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!