ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Doi ucraineni și un moldovean au fost reținuți pentru contrabandă cu valută

11:18 | 18.11.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 18 nov. /MOLDPRES/. Doi ucraineni și un director de companie moldovean au fost reținuți pentru contrabandă cu valută din Europa, de circa 400.000 de dolari, comunică MOLDPRES.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, de la cei trei au fost ridicați circa $400.000. Banii se prezumă a fi aduși în Moldova din state europene, însă fără ca să fie declarați la intrarea în țară. Fapta de contrabandă a fost deconspirată în seara de joi, în flagrant, la intrarea în țară prin Cahul. Au urmat mai multe percheziții în municipiul Chișinău, de unde au fost ridicate mai multe sume de bani, care împreună constituie circa 400.000 de dolari americani.

Cei trei bărbați au fost reținuți pentru 72 de ore. Figurantul principal este directorul unei companii de transport din Orhei, cu vârsta de 60 de ani, care circula în calitate de pasager în mijlocul de transport vizat și care intra în țară cu sumele de bani nedeclarate. Conform dosarului penal, banii erau ulterior livrați celorlalți doi bărbați din Odesa, Ucraina.

 PCCOCS precizează că urmărirea penală continuă, în vederea stabilirii tuturor aspectelor acestei infracțiuni.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!