ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Universitatea din Bălţi a fost organizat în premieră un târg de oportunităţi de carieră

11:25 | 18.11.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 18 nov. /MOLDPRES/. Camera de Comerț și Industrie (CCI), în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării, Goethe-Institut Bukarest și Ambasada Germaniei la Chișinău, a organizat ieri Târgul de Oportunități de Carieră, la Universitatea de Stat „Alecu Russo" din Bălți, transmite MOLDPRES.

Cele cca 30 de companii participante, majoritatea cu capital străin, și-au prezentat ofertele de muncă pentru peste o mie de tineri, studenți și persoane interesate de un loc de muncă acasă. „Obiectivul principal al acestui târg este identificarea oportunităților de formare și perspectivelor de angajare a tinerilor, în funcție de nevoile pieței muncii. Vreau să încurajez tinerii, instituțiile de învățământ și, desigur, agenții economici să participe la învățământul dual, care este o formă de organizare a celui profesional tehnic, în cadrul căruia instruirea teoretică se realizează la instituția de învățământ profesional tehnic, iar cea practică – la unitate (agent economic)”, a declarat la eveniment Sergiu Harea, preşedintele CCI.

În cadrul târgului au fost desfășurate ateliere tematice cu subiecte ce țin de public speaking, autocunoaștere, redactarea unui CV, recomandări pentru elaborarea unei scrisori de motivație etc.

La Universitatea de Stat „Alecu Russo" din Bălți a fost organizat pentru prima dată un târg de acest nivel, însă se preconizează continuarea acestei practici pe viitor.

Foto: CCI

img22008783

img22008783

img22008783

img22008783

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!